Horehronský Carp Cup 2021.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Na začiatku bola myšlienka. Myšlienka zarybniť našu VN Závadka kaprom trofejnej veľkosti. K myšlienke sa pridalo zopár nadšencov a tým sa to všetko začalo…..Nadšenci finančne prispeli, zmenila sa legislatíva a kapra trofejnej veľkosti máme na našej VN. Ale myšlienka sa rozvíjala ďalej. A prišla do štádia, zorganizovať kaprársky maratón – Horehronský Carp Cup 2021.

Deväť mesačné prípravy vyvrcholili ráno 19.augusta o 8.00 hod slávnostným privítaním súťažiacich predsedom našej organizácie Ing. Václavom Riapošom. Privítal 28 súťažiacich zo 14 tímov, ktorí si prišli zmerať sily v nultom ročníku pretekov. Po slávnostnom príhovore a pár slovám k pravidlám, si súťažiaci vyžrebovali lovné miesta na ktorých počas 72 hodinového non-stop lovu budú loviť. Príhovor, losovanie, presun, začiatok kŕmenia išli podľa časového harmonogramu a o 13.00 hod. sa začal prvý Horehronský súboj tohto druhu.

Ako píšem, samotné prípravy trvali 9 mesiacov. Od výberu termínu, dohodnutia pravidiel lovu, oslovenie sponzorov po celkové zabezpečenie personálu a celého chodu pretekov. Bolo by zdĺhavé menovať všetkých sponzorov a dobrovoľníkov, no všetkým patrí veľká vďaka, že sme aj za ich pomoci mohli tieto preteky zorganizovať a všetkých obdarovať hodnotnými cenami.

Prvá ryba pretekov (po 25 minútach) kapor 80 cm a vážiaci 8,5 kg bol aj najväčší úlovok pretekov. Podarilo sa ho uloviť tímu Mr.Carp& PVA Hydrospol. Úlovky prichádzali priebežne počas celých pretekov. Ukazovalo sa, že ani predpokladané top miesta nezaručujú víťazstvo. Výber kŕmenia,nástrah, montáže a aj iné faktory rozhodovali o úspešnosti jednotlivých tímov. Celkové poradie sa od začiatku miešalo, no v nedeľu ráno sa to už začalo kryštalizovať. Celé rozuzlenie pretekov prišlo 15 minút pred koncom, kedy Horehron Carp Team ulovil pre nich zlatú rybku v podaní kapra 70 cm/ 6kg a zosunuli tak dosial vedúci tím HAMACI na druhú priečku.

A tak o 13tej, za pomoci zvukového signálu sme ukončili 72 hodinový non-stop lov. Na rad prišli počty, stupne víťazov, poháre, ceny, bannery a o 14.00 sme mohli vyhlásiť celkové výsledky pretekov.

A takto to celkovo dopadlo :

  1. Horehron Carp Team
  2. HAMACI
  3. Mr. Carp & PVA Hydrospol

Viac v celkovej tabuľke.

Na záver už len môžem dodať, že okrem počasia ktoré nám vyšlo na jednotku, obedov ktoré nám zabezpečoval Motorest Motorstop, večerí o ktoré sa postaral sám náš predseda, že to bol vydarený predĺžený víkend strávený so super ľuďmi, ktorých spája jedno – láska k prírode a k rybám.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník, ktorí bude bohatší o ďalšie kapitálne ryby, keďže výťažok 1000 € zo štartovného pôjde na nákup tejto násady.

Za organizátorov : Ivan Nosko – hospodár MO

Print Friendly, PDF & Email
Tento záznam bol publikovaný v Aktuality . Uložiť odkaz do záložiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *