Zarybnenie p.potočným Pp2 a kaprom K3

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11

 

Vo štvrtok 13.4. sme zarybňovali horný úsek pstruhového Hrona ( Č. Skala – Pohorelá most Rácov) pstruhom potočným Pp2. Žiaľ pre rozhodnutie Mžp SR nezarybňovať revíry pstruhom dúhovým, zvýšili sa objednávky na pstruha potočného. A keďže Rada sa nevedela na túto situáciu pripraviť ( z objektívnych príčin) a objednávky prevyšovali dopyt, museli objednávky všetkým krátiť. A tak z plánovaných 200kg nám dodali iba 120kg. Zvyšnú násadu (280kg Pp2) nám dodajú koncom mája, kedy zarybníme spodný úsek pstruhového Hrona (Rácov–Bacúch). Ďakujeme za pochopenie.

Podobná situácia je momentálne aj s kaprom. Už vo februári išli šumy, že kapra je na trhu nedostatok, čo sa aj potvrdilo a z Rady nám bolo oznámené, že kapor nie je a asi ani nebude. Možno až niekedy v júni, odlovený na plnej vode. Preto ak si môžme, tak nech sa pokúsime sami si zabezpečiť násadu. Našťastie sa podarilo. A i keď večer pri čelovkách, predsa len sa nám rybu podarilo dostať do vody,  tým pádom je naša VN Závadka od štvrtka bohatšia o 1000 kg kapra K3.

Dovoľte mi v mene celého výboru našej OZ Brezno, popriať Vám, aby Vaše prvé dni pstruhovej sezóny spríjemnili nielen začiatok novej rybárskej sezóny, ale aj tohtoročné  Veľkonočné sviatky. Petrov zdar.

Ivan Nosko – hospodár MO

Print Friendly, PDF & Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *