Deň zeme v Brezne

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

 

Vážení priatelia, kamaráti, rybári.

Dňa 22.4.2022 významný deň Deň Zeme sme si dali stretávku na Mazorníckom potoku v lokalite Brezno Mazorníkovo.

S obdivom na koľko čas v piatkovom poobedí, keď už si viacerí pracujúci povedia piatoček už ide víkend, sme sa zišli v hojnom počte včetne zamestnancov Mestského úradu Brezno a Technických Služieb mesta Brezno a samozrejme my rybári.

Nebolo na čo čakať nakoľko už len pohľad z brehu Mazorníckeho potoka sme objavili nie pekný obraz čo sa nachádza v prosperujúcom potoku, čo sa týka migrácie a výteru hospodársky významných a ohrozených druhov živočíchov a rýb.

Je smutné, že na 30 m úseku sme dokázali vybrať relatívne s čistej vody čokoľvek čo nájdete na pultoch záložní. Televízor, práčka, zosilňovač, keyboard , lopty, kočíky, plienky. Nákladiak z TS mesta Brezno nestihol ani vychladnúť a už odpad len tak nakúkal cez korbu.

Je naozaj smutné, že nad  osadou toho istého mestského potoka ústiaceho do rieky Hron bol absolútne čistý a na úseku 200 m sme nenaplnili ani jedno odpadové vrece až po Mliekarenskú ulicu.

Touto cestou sa chcem v mene výboru Mo SRZ BREZNO poďakovať pánovi primátorovi mesta Brezno Judr. Tomášovi Ábelovi, prednostovi MÚ Brezno Martinovi Juhaniakovi, riaditeľovi TS Lukášovi Jeremiášovi, pracovníkom TS Brezno Miroslavovi Baranovi a Oline Kvačkajovej.

ĎAKUJEME.

Erik Duhan – Člen výboru pre ochranu a čistotu vodných tokov Mo SRZ BREZNO

Print Friendly, PDF & Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *